sundhedsnetværket

Jeg har for nylig udgivet artiklen Naturen kan fremme din kreativitet i Sundhedsnetværket. I artiklen skriver jeg bl.a.:

Kreativitet er evnen til at få nye ideer, nye indsigter og se tingene på nye måder. Alle mennesker er kreative, men vi bruger vores kreativitet i forskellig grad og lader den komme til udtryk på forskellige måder. Her præsenteres ny forskning, der viser, at naturen kan være med til at fremme vores kreativitet ved at gøre os mere nysgerrige, fremme evnen til at få ideer og ved at gøre os mere fleksible i vores måde at tænke på. Naturen medvirker også til at genoplade vores evne til at fokusere og være koncentreret, en evne vi har brug for, når vi skal analysere og videreudvikle vores ideer. Forskningen viser desuden, at det ikke er lige meget, hvilken type natur man færdes i, hvis man vil stimulere kreativiteten. Du kan hente artiklen her.

Artiklen blev opfanget af Videnskab.dk og blev til artiklen Naturen kan gøre dig kreativ. Her et lille uddrag, som fortæller lidt om det særlige naturen kan gøre for os ift. vores kreativitet;

Når vi normalt befinder os i byen, har vi et opmærksomhedsfokus, som kaldes ‘direct attention’. Det bruger vi for at fokusere på en specifik ting såsom at løse en opgave på arbejdet eller undgå at blive kørt ned på gaden. Men fordi vi modtager så mange informationer i byen, må nogle filtreres fra, og det er mentalt trættende, siger Trine Plambech.

Med et skifte til naturomgivelser kan vi erstatte det opmærksomhedsfokus til en mere afslappet tilstand, som kaldes ‘soft fascination’. Her kan vi slappe af og opleve ting ubemærket. Det giver mentalt overskud, som er godt for den kreative tankegang, siger Trine Plambech. Når vi er i naturen kan vi desuden genoplade vores evne til ‘direct attention’, så vi efter en tur i skoven igen vil kunne koncentrere os om de kreative udfordringer på arbejdet.

»Naturen giver noget ekstra. Så hvis du laver et kontekstskift til naturen, så får du noget ekstra oven i, fordi naturen gør noget godt for vores krop i forhold til at tænke de kreative tanker,« siger hun. Læs hele artiklen her.

videnskab dk_

 

Written by Trine Plambech

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.