Vi er de seneste år blevet opmærksomme på værdien af at kunne gå ud i naturen og plukke vores egen mad. I weekenden tager vi på jagt efter Ramsløg og andre vilde spiselige planter i naturen.

Men det er ikke altid vi er dygtige nok til at bestemme de spiselige planter, og der er fare for at vi forveksler spiselige planter med giftige fx kan ramsløg forveksles med liljekonval eller høsttidløs. DR havde fornyligt en artikel om dette med overskriften ‘Noma-trend gør flere syge’ og MetroXpress har også skrevet om det.

Forrige sommer kom jeg på ideen om at vi kan bruge mobiltelefonen til at hjælpe os med at finde og bestemme de vilde spiselige planter. Vi tog ideen op på mit arbejde på Alexandra Instituttet og er nu ved at virkeliggøre den, som et del af et nordisk innovationsprojekt.

App’en benytter sig af avanceret billedgenkendelsesteknologi til at genkende de vilde planter. Samtidig får man vejledning så man kan sikre sig, at man ikke forveksler planten med en anden ikke-spiselig plante, man får råd om hvordan de spiselige planter kan anvendes, hvordan og hvornår de må plukkes etc.

Billedet er Hyld (Sambucus), som bl.a. kan bruges til hyldeblomstsaft (foto: Trine Plambech)

 

 

 

Written by Trine Plambech

4 Comments

Gun Dahlberg

KOM till oss i vår, vi har kirskål i massor och nässlor. Sen i juni fläderblom (hyldeblomst) och vi gör saft av den tillsammans med barnbarnen….
Det är så fint med din ART ARBRE men inte alltid jag skriver något. Ha det GOTT du och din man. Glada hälsningar från Munka-Ljungby = Gun + Björn

art arbre | Er du også en rurbanie?

[…] Og der er en lang række andre initiativer, hvor man bruger de nye medier som brobygger mellem os mennesker og naturen. Det har jeg tidligere skrevet forskellige indlæg om: VILD MAD, Apps connects you with nature, Pluk din mad med mobilen. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.